vorige     terug naar lijst     volgende
Projectmanager Nationaal Museum van Wereldculturen
Opdrachtgever Nationaal Museum van Wereldculturen
Periode 2014-2015
Werkzaamheden Projectmanagement van tentoonstellingsprojecten in Museum Volkenkunde Leiden en Tropenmuseum Amsterdam, adviseur Projectbureau

In april 2014 zijn het Topenmuseum in Amsterdam, Museum Volkenkunde in Leiden en het Afrika Museum in Berg en Dal gefuseerd tot het Nationaal Museum van Wereldculturen. BENT organiseert gedurende ruim een jaar als projectmanager vier tentoonstellingen in Amsterdam en Leiden, en ondersteunt het Projectbureau in de verdere professionalisering van het projectmatig werken in de nieuwe organisatie.

In oktober 2014 opent Museum Volkenkunde de tentoonstelling Geisha, ontworpen door Kossmann de Jong en gebaseerd op een bijzondere samenwerking met een Geisha huis uit Kyoto. De tentoonstelling is zeer succesvol en wordt verlengd tot mei 2015.

Van november 2014 tot februari 2015 is de fototentoonstelling Look at Me! te zien in het Tropenmuseum, een selectie van zelfportretten uit verschillende werelddelen en tijden.

In maart 2015 opent Body Art, een tentoonstelling over het waarom van lichaamsversiering, ontworpen door Kinkorn. De bijzonder vormgegeven tentoonstelling trekt veel nieuwe doelgroepen naar het museum.

Eind juni 2015 opent GRRR…Machtige dieren wereldwijd, een familietentoonstelling vol verhalen in Museum Volkenkunde te Leiden. Ontwerp is van Platvorm.